Jakość dla naszych produktów
jest zupełnie oczywista
Chleb pieczemy na naturalnym zakwasie, bez konserwantów i polepszaczy. Dlatego zachwyca nie tylko smakiem - długo zachowuje świeżość i ma piękny zapach. Do produkcji używamy
surowców najwyższej jakości, które kupujemy od sprawdzonych, lokalnych dostawców.
Chleby, bułki i bagietki
Bułka pszenna z orientalnymi dodatkami, lekko pikantna
Bułka pszenna w kształcie pierścienia, posypana makiem
Bułka pszenna w kształcie pierścienia, posypana ziarnami
Pieczywo żytnio-pszenne na naturalnym zakwasie żytnim z dużą ilością ziaren słonecznika
Bułka pszenno-żytnia z ziarnami.
Chleb pszenno-orkiszowy z dodatkiem mąki żytniej typ 1400 tzw. sitek, długo fermentowany.
Pieczywo pszenne na naturalnym zakwasie pszennym
Okrągła bułka z dodatkiem mąki żytniej, posypana prażonymi pestkami dyni
Słodkie wypieki, ciasta i torciki
Rozpływający się w ustach rogal z białym makiem, orzechami, rodzynkami i skórką pomarańczy
Delikatny biszkopt marchewkowy z chrupiącą prażynką mango, przełożony kremem kokosowym
Ciasto marchewkowe przełożone kremem śmietankowym na bazie serka twarogowego posypane orzechami i cynamonem
Tradycyjny rogal z ciasta półfrancuskiego z delikatnym kremem o smaku orzechowym i chrupiącą posypką z płatkami zbóż i ziarnami kakaowca
Delikatne ciasto biszkoptowe w zalewie kokosowej otoczone wiórkami kokosowymi
Miękka bułka z ciasta drożdżowego z budyniem, malinami i chrupiącą kruszonką.
Delikatny biszkopt pistacjowy przełożony chrupiącą prażynką i kremem pistacjowym.
Ciasto francuskie przełożone delikatnym kremem budyniowym z dodatkiem świeżej maliny, posypane cukrem pudrem
Mała gastronomia
Delikatna bułka burger z pastrami z mostka wołowego i sosem typu BBQ
Mix sałat z mozzarellą, pomidorkami, burakiem, marchewką oraz fasolą Edamame. Smak dopełnia domowy sos pesto.
Kanapka domowa z pastą na bazie serka śmietankowego i łososia.
Ciasto duńskie z aromatycznym farszem szpinak – feta
Ciekawa bułka a’la kieszonka nadziana smaczną szarpaną wołowiną oraz surówką z białej kapusty
Paluch pszenny zawinięty w formie twista z sosem majonezowo-czosnkowym, plastrem boczku wędzonego i odrobiną żółtego sera
Ciasto duńskie z ze świeżym, zapiekanym pomidorem, domowym pesto i kawałkami sera typu feta. Całość przyprószona delikatnie serem długo dojrzewającym – Grana Padano.
Pasztecik z kurczakiem posypany sezamem
Pizza
Tradycyjna pizza z kawałkami ananasa i szynką
Pizza salami
Tradycyjna pizza wege
Menu
Z naszej spiżarni
2 sztuki placka pszennego na pizzę
Rozdrobnione wysuszone pieczywo pszenne
Konfitura truskawkowa z rabarbarem.
Konfitura Malina z aronią
Konfitura morelowa z nutą mięty
Cytryny w syropie z imbirem
Tradycyjny gruziński sos na bazie czerwonej papryki
Delikatne, kruche kulki z ciasta parzonego