PIECZEMY DLA WARSZAWY OD 1945 ROKU
Rodzina Lubaszków jest silnie związane z wojenną historią Warszawy. Czesław Lubaszka, dziadek pana Piotra Lubaszki, aktywnie walczył o naszą kochaną stolicę, a później, kiedy wygnano cywili po upadku Powstania warszawskiego, podjął decyzję o niepozostawianiu swojego rodzinnego miasta i wbrew rozkazom niemieckim ukrył się w gruzach na zimę z dwójką znajomych mężczyzn, tym samym dołączając do grona nielicznych robinsonów warszawskich. Cała zimę chowali się w rozmaitych kryjówkach i czekali na koniec wojny.
W tym czasie kluczowa dla ich przetrwania okazała się piekarska wiedza Czesława, który piekąc chleb chronił grupę przed zagłodzeniem się. Tuż po wojnie otworzył on swoją pierwszą piekarnię tak rozpoczynając piekarniczą tradycję rodziny Lubaszka, która trwa po dziś dzień.
Lubaszka
GWARANCJA ŚWIEŻOŚCI
Bez względu na porę dnia i pogodę, dostępne jest zawsze świeże pieczywo – dostarczamy je do naszych piekarni 3/4 razy dziennie. Nasze produkty są ręcznie selekcjonowane.
MIŁOŚĆ DO CHLEBA
Wypiekanie chleba to dla nas coś znacznie więcej niż produkcja dobrego pieczywa. To praca, z której czerpiemy prawdziwą satysfakcję.
DBAMY O PRODUKTY LOKALNE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Nasze produkty zawierają masło, mleko i twaróg z lokalnej mleczarni, dzięki czemu smakują jak pyszne, domowe jedzenie. Pozyskujemy rowoce i warzywa z rodzimych upraw i sadów.
W trosce o dobrostan zwierząt dołączyliśmy do inicjatywy „Polska Bez Klatek” i podjęliśmy decyzję o wycofaniu jaj z chowu klatkowego. W pierwszej kolejności stopniowy proces objął produkty śniadaniowe (od 2021 roku), a przed nami produkty cukiernicze (do 2025 roku).
TWORZYMY PRZESTRZEŃ
Nasze sklepy firmowe Lubaszka odnajdziecie w wielu dzielnicach Warszawy.
Cenimy każdą społeczność. Tworzymy przestrzeń, która sprawia, że nie chce się jej opuszczać, ze względu na wspaniałą atmosferę i aromat naszych świeżo dostarczanych wypieków kilka razy w ciągu dnia.