Jakość dla naszych produktów
jest zupełnie oczywista
Chleb pieczemy na naturalnym zakwasie, bez konserwantów i polepszaczy. Dlatego zachwyca nie tylko smakiem - długo zachowuje świeżość i ma piękny zapach. Do produkcji używamy
surowców najwyższej jakości, które kupujemy od sprawdzonych, lokalnych dostawców.
Chleby, bułki i bagietki
Bułka pszenno-orkiszowa na podmłodzie pszennej z maślanką i masłem. MASA NETTO: 100 g ALERGENY: gluten, mleko SKŁADNIKI: mąka pszenna typ 650, woda, mąka orkiszowa pełnoziarnista, zakwas pszenny (mąka pszenna, woda), masło 4,9%, maślanka 3,3%, cukier, drożdże, sól. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU: Wartość energetyczna 1189 kJ 282 kcal Tłuszcz 5,3 g w tym […]
Chrupiąca bułka owsiano-orkiszowa zawiera mąkę pełnoziarnistą, dwa rodzaje ziaren orkiszu i prażone płatki owsiane
Pieczywo pszenne z dodatkiem pasty na bazie żółtego grochu i mąki łubinowej, posypane złotym i czarnym sezamem
Bułka pszenna z orientalnymi dodatkami, lekko pikantna
Bułka pszenna w kształcie pierścienia, posypana makiem
Bułka pszenna w kształcie pierścienia, posypana ziarnami
Pieczywo żytnio-pszenne na naturalnym zakwasie żytnim z dużą ilością ziaren słonecznika
Bułka pszenno-żytnia z ziarnami.
Słodkie wypieki, ciasta i torciki
Delikatna masa serowa z mango, na spodzie kakaowym typu brownie, oblana polewą o smaku mango
Delikatna beza w kształcie serca, przełożona kremem śmietankowym z lemon curd i udekorowana świeżymi owocami.
Tradycyjny pączek z nadzieniem śliwkowym, oblany lukrem, udekorowany płatkami migdałowymi
Tradycyjny rogal z ciasta półfrancuskiego z delikatnym kremem o smaku orzechowym i chrupiącą posypką z płatkami zbóż i ziarnami kakaowca
Delikatne ciasto biszkoptowe w zalewie kokosowej otoczone wiórkami kokosowymi
Miękka bułka z ciasta drożdżowego z budyniem, malinami i chrupiącą kruszonką.
Delikatny biszkopt pistacjowy przełożony chrupiącą prażynką i kremem pistacjowym.
Ciasto francuskie przełożone delikatnym kremem budyniowym z dodatkiem świeżej maliny, posypane cukrem pudrem
Mała gastronomia
Świeży szparag z sosem beszamelowym i serem gouda, zawinięty w ciasto duńskie.
Delikatna bułka burger z pastrami z mostka wołowego i sosem typu BBQ
Mix sałat z mozzarellą, pomidorkami, burakiem, marchewką oraz fasolą Edamame. Smak dopełnia domowy sos pesto.
Ciasto duńskie z aromatycznym farszem szpinak – feta
Ciekawa bułka a’la kieszonka nadziana smaczną szarpaną wołowiną oraz surówką z białej kapusty
Paluch pszenny zawinięty w formie twista z sosem majonezowo-czosnkowym, plastrem boczku wędzonego i odrobiną żółtego sera
Ciasto duńskie z ze świeżym, zapiekanym pomidorem, domowym pesto i kawałkami sera typu feta. Całość przyprószona delikatnie serem długo dojrzewającym – Grana Padano.
Pasztecik z kurczakiem posypany sezamem
Pizza
Tradycyjna pizza z serem mozzarella i sosem pomidorowym MASA NETTO: 250 g ALERGENY: mleko, gluten SKŁADNIKI: ciasto [mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny (rzepakowy), cukier, drożdże], sos pomidorowy, ser mozzarella, przyprawy WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU: Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna 886 kJ 210 kcal Tłuszcz 5,3 g w tym kwasy […]
Tradycyjna pizza z kawałkami ananasa i szynką
Pizza salami
Tradycyjna pizza wege
Menu
Z naszej spiżarni
2 sztuki placka pszennego na pizzę
Rozdrobnione wysuszone pieczywo pszenne
Konfitura truskawkowa z rabarbarem.
Konfitura Malina z aronią
Konfitura morelowa z nutą mięty
Cytryny w syropie z imbirem
Tradycyjny gruziński sos na bazie czerwonej papryki
Delikatne, kruche kulki z ciasta parzonego