W najnowszym odcinku naszego kulinarnego cyklu „Pokażę Ci, jak…” przygotowujemy letnią, lekką i pełną aromatów frittatę z kwiatami cukinii. To idealna propozycja na rodzinny obiad lub brunch — pyszna, pożywna i łatwa w przygotowaniu. W roli głównej chleb sycylijski, świeże pomidorki cherry, ser cheddar oraz sezonowe kwiaty cukinii, które nadają potrawie wyjątkowego charakteru.
Składniki (6 porcji):
-
½ chleba sycylijskiego
-
5 jajek
-
3/4 szklanki mleka
-
½ szklanki śmietanki
-
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
-
100 g sera cheddar
-
1 cukinia
-
200 g pomidorków cherry
-
6 kwiatów cukinii męskich (na łodyżkach)
-
sól, pieprz
Psss: Frittata najlepiej smakuje na ciepło, podana z sałatą skropioną oliwą i sokiem z cytryny.
Zobacz odcinek: [Kliknij tutaj, by obejrzeć przepis]
Zapraszamy do gotowania i dzielenia się swoimi efektami!




#OBSERWUJ NAS
Zobacz nasze filie