„Pokażę Ci, jak…” odcinek szósty – chleb sycylijski, jako frittata

W najnowszym odcinku naszego kulinarnego cyklu „Pokażę Ci, jak…” przygotowujemy letnią, lekką i pełną aromatów frittatę z kwiatami cukinii. To idealna propozycja na rodzinny obiad lub brunch — pyszna, pożywna i łatwa w przygotowaniu. W roli głównej chleb sycylijski, świeże pomidorki cherry, ser cheddar oraz sezonowe kwiaty cukinii, które nadają potrawie wyjątkowego charakteru.

Składniki (6 porcji):

  • ½ chleba sycylijskiego

    Chleb sycylijski

  • 5 jajek

  • 3/4 szklanki mleka

  • ½ szklanki śmietanki

  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu

  • 100 g sera cheddar

  • 1 cukinia

  • 200 g pomidorków cherry

  • 6 kwiatów cukinii męskich (na łodyżkach)

  • sól, pieprz

Psss: Frittata najlepiej smakuje na ciepło, podana z sałatą skropioną oliwą i sokiem z cytryny.

Zobacz odcinek: [Kliknij tutaj, by obejrzeć przepis]

Zapraszamy do gotowania i dzielenia się swoimi efektami!

#OBSERWUJ NAS