W czwartym odcinku naszego cyklu „Pokażę Ci, jak…” zabieramy Was w słodką podróż, łącząc klasykę deseru crème brûlée z chrupiącymi tostami. To wyjątkowe połączenie kremowego, waniliowego kremu z delikatnie zapieczonym chlebem, które zaskoczy i oczaruje każdego łasucha.
Składniki na 4 tosty:
-
250 ml śmietanki 36%
-
4 żółtka
-
laska wanilii
-
3 łyżki cukru
-
2 jajka
-
½ szklanki mleka
-
szczypta soli
-
4 kromki chleba tostowego
-
4 łyżki cukru
-
owoce sezonowe (np. truskawki)
Tosty najlepiej smakują zaraz po zapieczeniu, podane z sezonowymi owocami i delikatną, chrupiącą skorupką cukru – petit délice prosto z Lubaszkowej kuchni. 👨🍳
Zobacz odcinek: [Kliknij tutaj, by obejrzeć przepis]




#OBSERWUJ NAS
Zobacz nasze filie