„Pokażę Ci, jak…” – nowy cykl kulinarny Lubaszki

Lubaszka ma dla Was coś nowego, pysznego i bardzo apetycznego! Ruszamy z autorską serią video pod tytułem „Pokażę Ci, jak…”, w której pokażemy, jak z naszego pieczywa wyczarować dania, które z powodzeniem mogłyby pojawić się w menu dobrej restauracji. Bo u nas chleb to nie tylko dodatek – to prawdziwy bohater talerza!

W pierwszym odcinku zabieramy Was na kulinarny piknik i pokazujemy, jak przygotować Kanapkę Piknikową na Chlebie Włoskim. Jest chrupiąca, pełna świeżych składników i smakuje… no właśnie – lepiej niż niejeden lunch na mieście!

Co znajdziecie w środku?

Naszą kanapkę zbudowaliśmy na Chlebie Włoskim z Lubaszki, który dzięki swojej strukturze i delikatnej chrupkości idealnie nadaje się na bazę do takich kulinarnych przygód. Do tego: domowe pesto pietruszkowe, plasterki surowej cukinii, świeży szpinak baby i łagodny, podpuszczkowy ser. Prosto, ale efektownie.

Składniki:

  • Chleb włoski z Lubaszki

    Chleb włoski

  • 200 g sera podpuszczkowego (np. z Korycina)

  • 1 średnia cukinia

  • 60 g świeżego szpinaku baby

Pesto pietruszkowe:

  • 2 pęczki pietruszki

  • 2 łyżki pestek słonecznika

  • 1 ząbek czosnku

  • 120 ml oliwy

  • skórka z cytryny

  • sok z ½ cytryny

  • sól, pieprz do smaku

Brzmi dobrze? Smakuje jeszcze lepiej! A najważniejsze – przygotujesz to bez większego wysiłku, z produktów, które z łatwością znajdziesz (albo już masz) w domu.

Zapraszamy do oglądania, gotowania i… dzielenia się swoimi wersjami! W końcu chleb to coś więcej niż tylko podstawa – to początek wspólnej kulinarnej przygody.

Zobacz odcinek: Kliknij tutaj, by obejrzeć przepis

#OBSERWUJ NAS