Lubaszka ma dla Was coś nowego, pysznego i bardzo apetycznego! Ruszamy z autorską serią video pod tytułem „Pokażę Ci, jak…”, w której pokażemy, jak z naszego pieczywa wyczarować dania, które z powodzeniem mogłyby pojawić się w menu dobrej restauracji. Bo u nas chleb to nie tylko dodatek – to prawdziwy bohater talerza!
W pierwszym odcinku zabieramy Was na kulinarny piknik i pokazujemy, jak przygotować Kanapkę Piknikową na Chlebie Włoskim. Jest chrupiąca, pełna świeżych składników i smakuje… no właśnie – lepiej niż niejeden lunch na mieście!
Co znajdziecie w środku?
Naszą kanapkę zbudowaliśmy na Chlebie Włoskim z Lubaszki, który dzięki swojej strukturze i delikatnej chrupkości idealnie nadaje się na bazę do takich kulinarnych przygód. Do tego: domowe pesto pietruszkowe, plasterki surowej cukinii, świeży szpinak baby i łagodny, podpuszczkowy ser. Prosto, ale efektownie.
Składniki:
-
Chleb włoski z Lubaszki
-
200 g sera podpuszczkowego (np. z Korycina)
-
1 średnia cukinia
-
60 g świeżego szpinaku baby
Pesto pietruszkowe:
-
2 pęczki pietruszki
-
2 łyżki pestek słonecznika
-
1 ząbek czosnku
-
120 ml oliwy
-
skórka z cytryny
-
sok z ½ cytryny
-
sól, pieprz do smaku
Brzmi dobrze? Smakuje jeszcze lepiej! A najważniejsze – przygotujesz to bez większego wysiłku, z produktów, które z łatwością znajdziesz (albo już masz) w domu.
Zapraszamy do oglądania, gotowania i… dzielenia się swoimi wersjami! W końcu chleb to coś więcej niż tylko podstawa – to początek wspólnej kulinarnej przygody.
Zobacz odcinek: Kliknij tutaj, by obejrzeć przepis
#OBSERWUJ NAS
Zobacz nasze filie