Jesień pełną parą w piekarniach Lubaszka!
Wraz z pierwszymi chłodniejszymi dniami do naszych piekarni powracają ulubione, rozgrzewające jesienne smaki. W powietrzu unosi się zapach cynamonu, świeżych śliwek i dyni.
-
Cynamonka Weroniki — delikatne ciasto drożdżowe z aromatycznym nadzieniem cynamonowym – klasyka, do której chce się wracać!
- Drożdżówka śliwkowa z orzechową kruszonka — słodka bułka z ciasta drożdżowego z nadzieniem śliwkowym i masą serową, posypana orzechową kruszonką.
- Ciastko opera — ciasto na biszkoptach migdałowych przełożone kremem kawowym i nasączone kawą i napojem alkoholowym Amaretto.
- Ciastko jesienne — aromatyczne ciasto marchewkowe z kremem śmietankowo-twarogowym, posypane orzechami i szczyptą cynamonu, to kwintesencja jesieni.
- Torcik orzechowy — biszkopty typu brownie przełożone mleczną prażynką, kremem orzechowym oraz delikatnym kremem waniliowym z orzechami.
- Ciasto orzechowe — delikatne ciasto na maśle z dużą ilością orzechów.
- Ciasto dyniowe — wilgotne i aromatyczne ciasto z dodatkiem dyni, czekolady i orzecha włoskiego, oblane delikatnym lukrem.
- Rogal z białym makiem — rogal z ciasta półfrancuskiego z nadzieniem z białego maku, mocno oblany lukrem i posypany orzechami arachidowymi.
- Cytryny w syropie z imbirem — plastry soczystych cytryn zatopione w aromatycznym syropie z dodatkiem świeżego imbiru.
Odkryj nasze jesienne nowości i rozgrzej się smakiem!




#OBSERWUJ NAS
Zobacz nasze filie