mapa strony
Aktualnie znajdujesz się na:Strefa klientaPYTANIA I ODPOWIEDZI
strefa-klienta
  •        1.     Które chleby są bez dodatku drożdży?

    Chleby wyprodukowane bez dodatku drożdży to: chleb kaszubski, żytni, mazurski i razowy. Pozostałe chleby są produkowane z niewielkim dodatkiem drożdży, w granicach 1% w stosunku do użytej mąki.
     
    2.     Czy do chleba na zakwasie jest potrzeba dodawania drożdży?
    Do wyprodukowania chleba na zakwasie nie jest konieczne dodawanie drożdży. Drożdże są stosowane w celu spulchnienia ciasta przez co chleb jest lepiej wyrośnięty, bardziej delikatny i powtarzalny w produkcji.
     
    3.     Czy posiadacie Państwo bezglutenowe pieczywo?
    W swojej ofercie posiadamy chleb gryczany, który  jest wyprodukowany w 100% ze składników nie zawierających gluten na naturalnym zakwasie gryczanym, jednak nie jest on pakowany i nie jest oznakowany symbolem przekreślonego kłosa, gdyż jest produkowany w zakładzie, gdzie do produkcji innych chlebów używa się  mąki zawierające gluten.